Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Frigărui mediteraneene

Vizite: 6733
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie

Ingrediente/compozitie:

- 1 muschi de vita
- 3 cepe
- 1/2 cana ulei
- 3 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita usturoi pisat
- 2 lingurite tarhon
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita piper negru macinat

Preparare:

Se prepara o marinada din ceapa, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, tarhon, oregano si piper.
Muschiul de vita se taie cuburi si se pun intr-un vas inchis ermetic. Pe deasupra se toarna marinada, se inchide vasul si se tine la frigider intre 4 si 24 ore, amestecand ocazional.

Se scurge carnea si se infig cuburile in 12 tepuse de metal, lasand spatii intre ele. Frigaruile se pun pe gratar si se lasa 10-12 minute, pana cand carnea este facuta.


Analiza ingredientelor rețetei Frigărui mediteraneene:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Mușchi de vacă
Avantaje: Mușchiul de vacă este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, vitamina B12, fosfor și zinc....
Dezavantaje: Consumul de cantități mari de carne de vacă este legat de creșterea nivelului de colesterol în sange și de apariția cancerului la intestinul gros și la prostată....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Tarhon
Avantaje: Tarhonul este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacina si fosfor....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire