Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Friptură de carne de vită

Vizite: 5873
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2089

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg carne de vita
- 3 catei usturoi
- ulei de masline
- sare
- rozmarin
- salvie
- vin alb sec

Preparare:

Intr-o cratita cu fundul gros se pune ulei masline impreuna cu aromele, cand e cald adauga carnea, insa trebuie sa se aiba grija sa nu se arda.
Se intoarce carnea in oala fara ajutorul furculitei, in acest fel nu se formeaza gauri in carne. Gaurile ajuta la scurgerea sucurilor din carne si usca friptura.
Daca se foloseste carne fara grasime e bine sa o acoperim cu cateva felii subtiri de slanina.
Dupa aproximativ 30 minute se adauga un pahar de vin alb si se sareaza carnea.
Pentru o friptura coapta bine picaturile de culoare roz sunt in numar mai mare iar carnea e elastica, putin rezistenta.
In momentul in care picaturile devin de culoarea alunei, inseamna ca friptura e foarte coapta, iar in acest caz se risca se devina atoasa.
Cand e fripta scoateti carnea din cratita, o puneti intr-un loc cald, ca sa aiba timp sucul din carne sa se distriubuiasca bine.
Amestecati o lingura de faina cu putina apa pana se formeaza o crema, adaugati incet apa pana umpleti paharul si turnati peste sosul din cratita, focul sa fie mic, amestecati pana se ingroasa.
Dupa cca 15 minute puteti sa taiati carnea si sa o serviti.


Analiza ingredientelor rețetei Friptură de carne de vită:

Mușchi de vacă
Avantaje: Mușchiul de vacă este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, vitamina B12, fosfor și zinc....
Dezavantaje: Consumul de cantități mari de carne de vacă este legat de creșterea nivelului de colesterol în sange și de apariția cancerului la intestinul gros și la prostată....
Rozmarin proaspăt
Avantaje: Rozmarinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, calciu, fier, vitamina B6, magneziu și potasiu. Rozmarinul este benefic pentru sistemul nervos, digestie și circulație....
Salvie
Avantaje: Salvia este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina K, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, vitamina C, vitamina E și tiamină. Stimulează fierea și imbunătățește digerarea g...
Dezavantaje: Salvia poate interveni în fluxul laptelui matern, așa că nu este recomandat consumul în timpul alăptării....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vin sec
Avantaje: Vinul sec are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de vinul sec provin din alcool si zaharuri....

Căutați rețete culinare după denumire