Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Friptură de porc

Vizite: 2163
Timp preparare: 90min
Dificultate: medie
Rețetă Friptură de porc
4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

o bucata (cat doriti de mare) muschi de porc
sare, piper, usturoi, cimbru, ulei
1 litru vin rosu

Preparare:

Se pune in tava putin ulei.
Condimentam muschiul (netaiat) cu sare, piper, cimbru.
Il impanam cu usturoi, cu varful cutitului facem loc la cateii de usturoi.
Punem in tava putin vin apoi punem carnea.
Carnea se tine aproximativ o ora jumatate in cuptor, timp in care pe tot parcursul prepararii ei se adauga cate putin vin in tava din sticla de 1 litru si cu o lingura luam vin si punem peste carne din 10 in 10 minute, pana se rumeneste carnea si o putem scoate.

Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Friptură de porc:

Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vin roșu de masă
Avantaje: Vinul rosu de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. Vinul rosu contine cea mai mare concentratie de flavonoide, in special resveratrol, care se gaseste in cojile de ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de vinul rosu de masa provin din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire