Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Friptură de pui cu busuioc

Vizite: 4025
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
1270

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Ingrediente pentru 4 portii:

- 1/2 cana de busuioc proaspat
- 2 linguri de menta proaspata
- 1/2 cana supa de pui
- 3 cepe verzi
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de ghimbir tocat
- 2 linguri ulei de masline extra-virgin
- 1 vanata mica, cu coaja, taiata cubulete
- 1 ceapa tocata
- 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat julienne
- 1 ardei gras verde, fara seminte si taiat julienne
- 500 g piept de pui, fara piele si oase, taiat fasii
- 2 linguri sos de soia

Preparare:

Busuiocul, menta, un sfert de cana de supa de pui, o ceapa verde tocata, usturoiul si ghimbirul se pun intr-un blender si se amesteca pana cand toate ingredientele sunt maruntite.

Intr-o tigaie se incalzeste o lingura de ulei de masline la foc potrivit. Se adauga vanata, ceapa, ardeii si se calesc pana cand se inmoaie legumele (cca 8 minute). Se transfera continutul intr-o oala si se acopera cu un prosop de bucatarie pentru a ramane calda.

Amestecul obtinut din busuioc si celelalte condimente se pun intr-o tigaie in care a fost incins 1 lingura ulei de masline, amestecand continuu. Se adauga fasiile de piept de pui, sosul de soia si se calesc timp de 2 minute. Apoi se pune restul de supa de pui si se lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba.

Se adauga compozitia din vanata si se amesteca pana cand este incalzita in interior. Se serveste fierbinte, pe platouri incalzite in prealabil si ornate cu ceapa verde tocata marunt.


Analiza ingredientelor rețetei Friptură de pui cu busuioc:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc. Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă. Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....

Căutați rețete culinare după denumire