Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Friptură de vită cu spanac

Vizite: 3052
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa
310

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 lingurita ulei de masline
- 1 ceapa mica, tocata
- 500 g carne de vita tocata
- 1 catel usturoi, pisat
- 300 g spanac fiert, strecurat
- 4 oua
- 1/2 lingurita busuioc
- 1 lingurita sos de rosii picant
- 2 lingurite cascaval ras

Preparare:

Se incinge uleiul la foc potrivit si se caleste ceapa 3 minute, pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si usturoiul si se mai lasa 5 minute, amestecand frecvent pentru a separa carnea.

Cand se rumeneste carnea, se adauga spanacul tocat. Se da focul la mic si se lasa 1 minut, amestecand des.

Separat, se bat ouale alaturi de sosul picant si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Compozitia obtinuta se toarna in tigaie si se tine pe foc pana sunt gata ouale. La sfarsit, se presara cascavalul ras si se serveste fierbinte.


Analiza ingredientelor rețetei Friptură de vită cu spanac:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire