Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Galuște de ficat

Vizite: 1385
Timp preparare: 35min
Dificultate: medie
526

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 30 g ceapa;
- 150 g ficat;
- un ou;
- 50 g pesmet;
- putin patrunjel verde;
- sare si piper macinat dupa gust.

Preparare:

Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o tigaie cu putin ulei.

Ficatul se curata de pielite, se taie bucati si se trece prin masina de tocat cu sita deasa. Se amesteca bine cu oul, pesmetul, ceapa calita, verdeata tocata marunt, sare si piper.

Se lasa 5-6 minute deoparte, dupa care se formeaza galuste cu ajutorul unei lingurite, se introduc in apa clocotita cu sare si se fierb la foc potrivit, timp de aproximativ 10 minute.


Analiza ingredientelor rețetei Galuște de ficat:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ficat de porc
Avantaje: Ficatul de porc conține vitamina A, vitamina C, niacină, acid folic, fier, zinc și fosfor....
Dezavantaje: Ficatul de porc conține mult colesterol....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire