Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Galuște de griș

Vizite: 2357
Timp preparare: 35min
Dificultate: medie
786

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 10 portii:

- un ou;
- 50 g unt;
- 100 g gris;
- o lingura de apa;
- sare si nucsoara dupa gust.

Preparare:

Untul moale (la temperatura camerei) se amesteca bine cu oul, apa si grisul.

Se condimenteaza cu un praf de sare si putina nucsoara si se lasa cateva minute deoparte.

Se formeaza galuste mici cu o lingurita si se introduc in supa sau apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba usor timp de aproximativ 10 minute.

O alta metoda de preparare a galuste lor ar fi urmatoarea: amestecati bine ingredientele, lasati deoparte cateva minute si apoi introduceti vasul cu compozitia de galuste la frigider.

Lasati la rece doar cateva minute, pana cana - coca respectiva capata consistenta ca de plastilina. Se scoate si se formeaza rapid galuste de dimensiune putin mai mare ca o maslina.

Aceasta se face prin ruperea (ciupirea) aluatului cu degetele si formarea galuste lor in podul palmei, printr-o miscare scurta de frecare intre palme.

Pe masura ce se formeaza, galustele se introduc in apa clocotita cu sare (in cazul ca aceste galuste se vor servi cu un consome, este de preferat sa fierbeti galustele separat in apa cu sare si numai inainte de servire sa le puneti in bolul sau far-furia cu consome. Aceasta pentru ca altfel galustele vor tulbura supa in care fierb). Se fierb la foc potrivit timp de aproximativ 10 minute, dupa care se toarna peste galuste o cana de apa rece sau o ceasca de gheata pisata. Se acopera vasul cu un capac si se lasa galustele sa "se traga" inca 5-6 minute. Acest procedeu este util atunci cand trebuie pregatite foarte multe galuste intr-un timp scurt. In plus, galustele formate astfel vor prezenta o suprafata neteda si regulata.


Analiza ingredientelor rețetei Galuște de griș:

Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire