Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Gogoșari în oțet cu muștar

Vizite: 2393
Timp preparare: 120min
Dificultate: redusa
162

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 l otet,
- 2 l apa,
- 4 kg gogosari,
- foi de dafin,
- piper negru boabe,
- zahar brun,
- 3 borcane de mustar (2 dulci si 1 iute),
- 100 g mustar boabe.

Preparare:

Se curata gogosarii, se taie julien, dupa care se spala sub jet de apa si se pun pe servet absorbant. Apoi, se aseaza intr-o sita cu maner.

Marinata: Se pune intr-o oala otetul cu apa, se adauga sare, piper si foi de dafin si se da in clocot. In momentul acela se introduce sita cu gogosari timp de 2-3 min. in oala pentru ai oparii, dupa care se scot. Peste compozitie se pune continutul a 3 borcane de mustar, 100 g de mustar boabe, 3-4 linguri rase de zahar brun si se lasa la fiert.

Se amesteca incet intr-un sens unic pana ce se omogenizeaza si da in clocot. Dupa aceea trebuie sa se aiba in vedere ca marinata sa fie foarte fierbinte, de aceea se da la foc mic.

Gogosarii se aseaza in borcane, iar peste ei se toarna compozitia fierbinte. Borcanele se infileteaza bine si se acopera cu una sau mai multe paturi. Se lasa asa 24 h pentru ca temperatura borcanelor sa scada incet si constant.


Analiza ingredientelor rețetei Gogoșari în oțet cu muștar:

Boabe de muștar
Boabele de muștar se folosesc cel mai bine în sosuri și murături. Stimulează sucurile gastrice și ajută la digestie....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...

Căutați rețete culinare după denumire