Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Gogoșari în oțet I

Vizite: 2454
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
884

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 kg gogosari rosii sanatosi,
- 2-3 radacini de hrean,
- 1 l otet de 9 grade,
- 2 l apa,
- 3 linguri sare pentru muraturi,
- 1 lingura miere de albine,
- 1 lingura zahar,
- 1-2 foi de dafin,
- boabe de mustar,
- cateva frunze de visin sau de telina.

Preparare:

Speli gogosarii si ii cureti de cotoare si de seminte, ii tai in jumatati sau felii si ii pui in borcane curate. Printre gogosari pui bucatele de hrean si boabe de mustar. Deasupra pui cateva frunze de visin sau de telina (facultativ) si 2 scandurele asezate crucis, ca sa tina gogosarii acoperiti cu zeama.

Pui apa intr-un vas pe foc, pui sarea si cand s-a topit torni otetul, mierea, zaharul, piperul si foile de dafin. Cand da in clocot, torni solutia peste gogosarii din borcane (cu grija sa nu crape ii pui sub borcan 2 lame de cutit puse crucis).

Legi borcanele si le lasi sa se raceasca sub paturi.


Analiza ingredientelor rețetei Gogoșari în oțet I:

Boabe de muștar
Boabele de muștar se folosesc cel mai bine în sosuri și murături. Stimulează sucurile gastrice și ajută la digestie....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Hrean rădăcină

Rădăcina de hrean gătită.

Hreanul se folosește cel mai bine ca sos puternic, cu carne și pește în ulei.

...
Dezavantaje: Persoanele cu probleme de tiroidă trebuie să consume hrean în cantități reduse, deoarece conține goitrogeni....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire