Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Inimioare de cartofi cu pui

Vizite: 2534
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
Rețetă Inimioare de cartofi cu pui
1305

CALORII

3

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 6 cartofi potriviti;
- 1 piept de pui mare;
- 250 g ciuperci;
- 200 g cascaval;
- 2 rosii;
- 1 varf sare;
- 1 varf piper;
- 1 pumn patrunjel verde;
- 3 linguri ulei de masline

Preparare:

Punem pieptul de pui si ciupercile la fiert si le lasam sa se raceasca.
Curatam cartofii, ii taiem in 2 pe lung si fiecare jumatate o ajustam in forma de inimioara. Scobim mijlocul pana raman suficient de grosi astfel incat sa nu se rupa. Ungem o tava cu ulei, asezam jumatatile de cartofi, stropim cu ulei, sare si piper, acoperim cu folie de aluminiu si bagam tava la cuptor 15-20 de minute.
Taiem pieptul de pui cubulete mici, la fel procedam si cu ciupercile, iar cascavalul il dam prin razatoarea mica. Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri de ulei de masline, adaugam pieptul de pui si invartim pana acesta incepe sa se rumeneasca usor. Cand acesta capata o usoara nuanta aurie, adaugam si ciupercile si continuam sa amestecam pana se prajesc si ele usor. Presaram patrunjel tocat marunt, sare si piper.
Cu umplutura astfel obtinuta, umplem jumatatile de cartofi. Ornam cu cascaval ras si cate o felie de rosie deasupra, dupa care mai dam la cuptor pentru inca 10-15 minute, adaugand si putina apa. De data asta nu mai acoperim vasul.
Servim cartofii cat sunt calzi, alaturi de o garnitura de salata.


Analiza ingredientelor rețetei Inimioare de cartofi cu pui:

Cartofi prăjiți
Sunt recomandați cartofii prăjiți tăiati mai gros, deoarece pot fi mai săraci in grăsimi și sare decât cei tăiați pai....
Dezavantaje: Cartofii prăjiți conțin grăsimi trans....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire