Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Lichior bere

Vizite: 3173
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2953

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 ml bere,
- 300-500 g zahar,
- 250 ml alcool,
- vanilie.

Preparare:

Zaharul se dizolva in bere si se infierbinta pana aproape de fierbere 2-3 minute. Dupa aceea, se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si facultativ, o cuisoara intreaga.

Alcoolul se adauga, numai dupa ce s-a racit lichidul. Lichiorul va avea un gust placut, putin amarui de la bere. Dupa 15 zile, se poate consuma.


Analiza ingredientelor rețetei Lichior bere:

Berea
Avantaje: - consumul moderat are efect benefic asupra afecÈ›unilor cardiovasculare (alcoolul, în general) - are un conÈ›inut redus de alcool, spre deosebire de alte bputuri - conÈ›ine mai multe proteine È...
Dezavantaje: - în cantități excesive, ca orice formă de alcool, poate să ducă la boli cardiovasculare (cardiomiopatie, aritmie, creÈ™terea presiunii arteriale, atac de cord), boli de ficat ( fibroză, cirozÄ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire