Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Musaca de pui

Vizite: 7841
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1845

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 piept de pui dezosat
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 kg cartofi
- 1 legatura de marar
- 4 oua
- 1 ceasca de cascaval ras
- 1 ceasca de bulion
- ulei de masline

Preparare:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa. Carnea de pui se toaca. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoare, ceapa se curata si se toaca marunt. Se pun toate ingredientele la foc cu ulei de masline si putina apa.
Dupa ce legumele s-au innabusit bine se adauga si carnea de pui tocata si se amesteca bine.
Se iau de pe foc si se adauga ouale si bulionul, precum si mararul tocat. Cartofii se curata de coaja si se taie felii.
Intr-un vas de iena (in prealabil uns cu unt) se asaza un rand de felii de cartofi apoi se toarna amestecul de carne, jumatate din cantitatea de cascaval ras, apoi se pune inca un rand de felii de cartofi.
Pe deasupra se bate un ou cu putin bulion si se rade cascaval.
Se da vasul la cuptor, la foc potrivit.


Analiza ingredientelor rețetei Musaca de pui:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire