Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Mușchi de vită cu sos de spanac

Vizite: 3214
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
260

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 fileuri din muschi de vita, cca 150 g fiecare
- 3 linguri ceapa taiata marunt
- 1 cana vin alb sec sau supa de pui
- 250 g spanac, fara codite
- 1 cana lapte degresat
- 1/8 lingurita nucsoara

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Muschiul de vita se pune intr-o tigaie incinsa la foc iute. Se frige cateva minute, intorcandu-l frecvent pana se rumeneste pe toate partile. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se pune apoi in tava si se da la cuptor 15 minute. Dupa ce este scos din cuptor, muschiul se acopera cu o folie de aluminiu. Se lasa 10 minute.

Intre timp, se caleste ceapa la foc potrivit pana se inmoaie. Se adauga vinul si se lasa 6 minute sa fiarba, pana scade lichidul la o treime. Se pune spanacul si se fierbe acoperit, la foc mic. Cand spanacul este fiert, se adauga laptele si scortisoara si se lasa pana da in clocot. Se transfera toate ingredientele intr-un blender si se amesteca la viteza mare. Sosul obtinut se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Muschiul de vita se taie bucatele, pe diagonala si se servesc alaturi de sosul de spanac.


Analiza ingredientelor rețetei Mușchi de vită cu sos de spanac:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Mușchi de vacă
Avantaje: Mușchiul de vacă este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, vitamina B12, fosfor și zinc....
Dezavantaje: Consumul de cantități mari de carne de vacă este legat de creșterea nivelului de colesterol în sange și de apariția cancerului la intestinul gros și la prostată....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Vin sec
Avantaje: Vinul sec are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de vinul sec provin din alcool si zaharuri....

Căutați rețete culinare după denumire