Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Mușchiuleț file

Vizite: 2446
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1655

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 800 g varza alba
- 300 g morcovi mici
- 1 ceapa
- 500 g muschiulet file de vita
- 1 lingurita piper boabe
- 1 lingurita ienupar
- 1 lingurita coriandru
- 2 linguri ulei masline
- 1 lingura de unt
- 150 ml supa
- 50 ml smantana
- 1 lingurita amidon
- sucul si coaja de la 1/2 lamaie

Preparare:

Varza se taie marunt.
Se curata morcovii. Ceapa se taie marunt.
Boabele de piper, coriandru si ienibahar se piseaza.
Se da carnea prin amestecul obtinut si se prajeste 15 minute in ulei. Se sareaza si se inveleste in folie de aluminiu timp de 15 minute.
Se claeste ceapa in unt topit.
Se adauga varza, morcovii, sarea si piperul si se lasa sa fiarba inabusit 15 minute.
Se toarna smantana si supa, lasand sa mai fiarba 10 minute.
Se adauga amidonul.
Se condimenteaza legumele cu sare, piper, sucul si zeama de lamaie.


Analiza ingredientelor rețetei Mușchiuleț file:

Amidon de cartofi
Avantaje: Benefic pentru flora intestinală. Ajută la reducerea trigliceridelor din sânge....
Dezavantaje: Spre deosebire de sursa sa, cartoful, acest amidon nu conține cantități semnificative de vitamine sau minerale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Coriandru (semințe)
Avantaje: Semințele de coriandru sunt o sursă excelentă de calciu, fier și magneziu. În plus, ele conțin și vitamina C, fosfor, potasiu și zinc. Coriandrul este benefic pentru digestie, potență și...
Ienupăr
Ienupărul se folosește cel mai bine în sosuri marinate pentru vânat sau în umpluturile pentru carnea de pui. Este tonic pentru sistemul digestiv....
Dezavantaje: Ienupărul nu se recomandă persoanelor cu infecții urinare acute sau femeilor insărcinate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Mușchi de vacă
Avantaje: Mușchiul de vacă este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, vitamina B12, fosfor și zinc....
Dezavantaje: Consumul de cantități mari de carne de vacă este legat de creșterea nivelului de colesterol în sange și de apariția cancerului la intestinul gros și la prostată....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Varză
Avantaje: Varza este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, K, B6 și acid folic. De asemenea, varza conține tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Este utilă în caz de ulcer la st...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de varză provien din zaharuri. Varza trebuie consumată cu moderație de persoanele care urmează un tratament cu tiroxină sau cu iod pentru tratarea hipotiro...

Căutați rețete culinare după denumire