Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pâine ca la bunica acasă

Vizite: 2018
Timp preparare: 1230min
Dificultate: medie
Rețetă Pâine ca la bunica acasă
4321

CALORII

Ingrediente/compozitie:

faina 1 kg;
drojdie 2 cuburi a 25 g;
lapte 300 ml;
3 oua;
sare 1 lingurita;
zahar 1 lingura;
ulei 3 linguri;

Preparare:

Se pune faina intr-un bol mare. Se prepara maiaua din drojdia inmuiata in putin lapte caldut si presarat cu faina, se amesteca toate si se lasa la dospit 10 minute.

Se amesteca faina cu maiaua, se toarna lapte cald (nu apa), in care inainte s-au pus sarea si ouale. Aceasta compozitie se amesteca bine si se framanta, turnandu-se cate putin ulei, pana cand aluatul nu se ma lipeste de mana. Apoi se lasa la odihnit ca sa creasca cca 1 ora, la cald.

Dupa ce a crescut se taie si se pune in tava de copt unsa cu putin ulei, unde se mai lasa cca 20 minute sa creasca, inainte de a-l da la cuptor. Se unge aluatul deasupra cu galbenus de ou batut bine si se pune tava in cuptorul preincalzit. Se lasa la copt cca 30-40 min.
Se scoate si se serveste painea!

Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Pâine ca la bunica acasă:

Drojdie
Avantaje: Drojdia conține o serie de principii active reunite sub denumirea de complex albumino-vitaminos. Albuminele conțin 16 aminoacizi. Drojdia este foarte bogată în vitamine din grupul B. De asemenea m...
Dezavantaje: Există un procent mic de persoane sensibile la drojdie, care trebuie să evite alimentele ce o conțin....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire