Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Paste cu somon fume și vinete

Vizite: 2741
Timp preparare: 25min
Dificultate: redusa
Rețetă Paste cu somon fume și vinete
501

CALORII

3

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- paste
- o vanata
- o folie de somon afumat 140g
- 3 catei usturoi
- 3 fire patrunjel
- 140g smantana 12%
- 3 linguri de rosii cubulete (la cutie)
- cateva rosii shery
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri de parmezan ras

Preparare:

Se fierb pastele, se scurg si se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline. Vinetele se taie felii si se pun 10 min la cuptor la grill. Somonul se taie bucati mici, se pune intr-o tigaie incinsa 2 min, apoi se adauga sosul de rosii si 3-4 linguri din apa in care au fiert pastele si se mai fierb 2-3 min. In continuare punem in tigaie pastele, smantana si vinetele taiate. Se amesteca toate, se lasa 1 min, apoi luam oala de pe foc si adaugam patrunjelul taiat marunt, rosiile shery (taiate in doua) si usturoiul pisat. Le amestecam si le lasam sa se patrunda 2-3 min. Se serveste cu parmezan presarat deasupra.

Analiza ingredientelor rețetei Paste cu somon fume și vinete:

Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Somon afumat
Avantaje: Somonul este o bună sursă de acizi grași omega-3....
Dezavantaje: Consumul de cantitati mari de carne afumata este o cauza a aparitiei cancerului, deci pestele afumat trebuie sa fie un deliciu ocazional. Poate conține niveluri moderate de mercur și poluanți....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....

Căutați rețete culinare după denumire