Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pesmeți bucovineni

Vizite: 1508
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
3835

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 9 buc galbenusuri fierte
- 250 g unt
- 175 g zahar pudra
- 100 g lamaie
- faina cat cuprinde
- 2 buc albusuri crude
- 200 g zahar tos

Preparare:

Galbenusurile se trec prin sita si se amesteca cu untul, zaharul pudra, coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie rasa si faina cat cuprinde.

Se lasa aluatul sa se odihneasca 30 min., se intind foi cu grosimea de 3-4 mm, se taie cu forme din tabla sau plastic pentru decupat coca, se ung bucatile pe fata cu albus si se trec prin zahar tos, se aseaza in tavi pudrate cu faina si se coc la un foc potrivit.


Analiza ingredientelor rețetei Pesmeți bucovineni:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire