Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pesto cu spanac și sâmburi de pin

Vizite: 3187
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Pesto cu spanac și sâmburi de pin
2

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 100 gr spanac tanar
- ½ legatura patrunjel
- ½ cana ulei de masline
- 1 cana samburi de pin
- 1 cana de parmesan proaspat razuit
- 3 catei de usturoi (2 daca sunt mari)
- sare dupa gust

Preparare:

Pentru reteta asta avem nevoie de un robot de bucatarie, care sa faca toata treaba in locul nostru. In primul rand, punem in robot spanacul si patrunjelul, pe care le pulsam cateva minute pana cand sunt perfect maruntite. Masuram apoi o cana samburi de pin si il punem in blender, peste spanac si patrunjel, impreuna cu parmesanul si usturoiul. Mai pulsam putin. Masuram apoi ½ cana (125 ml) ulei de masline pe care o adaugam in fir subtire peste sosul pesto, in timp ce robotul amesteca in continuare ingredientele.

Analiza ingredientelor rețetei Pesto cu spanac și sâmburi de pin:

Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire