Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piept de pui cu caise

Vizite: 3952
Timp preparare: 35min
Dificultate: redusa
823

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 buc piept de pui
- 1/3 cana compot de caise
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri ketchup
- 2 lingurite zahar brun

Preparare:

Pieptul de pui se curata de pielita si se taie in jumatate. Se prepara pe gratar sau pe grilul pentru aragaz 10 minute, intorcandu-i din cand in cand.

Restul ingredientelor se pun intr-un bol si se amesteca bine, pana se obtine un sos omogen.

Puiul se stropeste din abundenta cu sos de caise si se mai lasa pe gratar 10-15 minute sau pana cand este complet gatit.


Analiza ingredientelor rețetei Piept de pui cu caise:

Compot de caise
Avantaje: Compotul de caise este o sursă bună de vitamina A, având un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu....
Dezavantaje: Caisele din compot își pierd efectul benefic al fibrelor (sunt distruse prin căldură), au un indice glicemic mai mare și îngrașă mai tare, chiar fără adaos de zahăr....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...

Căutați rețete culinare după denumire