Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Reteta Pilaf

Vizite: 1357
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
1417

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 300-400 g carne (pui, gaina, rata, curca, vita, miel, iepure, porc),
- 150 g orez,
- 750 ml supa de carne,
- o lingurita ceapa rasa,
- frunze de patrunjel,
- telina,
- sare,
- untdelemn sau unt.

Preparare:

Carnea se fierbe in supa de carne cu zarzavatul. Orezul curatat de impuritati, spalat in sita de sarma, bine scurs, se caleste, 2 minute, cu ceapa intr-o cratita cu 2 linguri de untdelemn sau 30 g unt, amestecand mereu ca sa nu se rumeneasca, apoi se stinge cu supa de carne cantarita si o lingurita cu varf de "vegeta" pentru gustul mai bun, care si sareaza si sare cat mai trebuie. Se fierbe la foc mic, acoperit circa 20 minute. Cat inca nu a scazut complet lichidul, se adauga carnea fiarta din supa, taiata in bucati sau in felii si frunze de patrunjel si telina taiate marunt; pentru aroma, facultativ, se pun 2-3 morcovi fierti in supa.

Cand orezul este fiert, cratita se trage la o parte; chiar daca a mai ramas putin lichid, acesta va fi absorbit in citeva minute. Se serveste cu ardei copti, salate de cruditati sau muraturi ca fel doi.


Analiza ingredientelor retetei Pilaf:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunj...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Rață
Avantaje: Carnea de rață are un conținut scăzut de sodiu. Este valoroasă pentru tratarea sindromului premenstrual și pentru femeile însărcinate....
Dezavantaje: Carnea de rață este bogată în grăsimi saturate....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

CAUTA O RETETA DUPA DENUMIRE:

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK