Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pilaf de orez brun cu sparanghel

Vizite: 4826
Timp preparare: 50min
Dificultate: medie
459

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Ingrediente pentru 6 portii:

- 1 lingura ulei de masline
- 1 cana de orez brun
- 3 cani de apa
- 1 cub supa concentrata de pui
- 1 ceapa mica tocata
- 250 g ciuperci
- 250 g sparanghel
- 2 linguri de cascaval dat prin razatoare
- 1/2 cescuta de patrunjel tocat
- nucsoara

Preparare:

Uleiul de masline se incalzeste intr-o tigaie la foc potrivit. Se pune orezul si se caleste, apoi se adauga incet apa, cubul de supa, ceapa tocata, ciupercile si nucsoara. Se lasa orezul sa fiarba acoperit, la foc mic timp de 30 minute. Daca este nevoie, se adauga apa astfel incat orezul sa nu scada prea mult.

Sparanghelul se taie in bucatele mici, aruncand partea lemnoasa a tulpinii si se adauga peste orez. Se acopera si se mai lasa 5 minute la foc mic. La sfarsit, se presara cascavalul dat prin razatoare si se orneaza din belsug cu patrunjel.


Analiza ingredientelor rețetei Pilaf de orez brun cu sparanghel:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Orez brun
Avantaje: Orezul brun are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu. Este mai bogat în substanțe hrănitoare decât orezul alb, făcând parte din categoria cerealelor integrale. Conține o cantitate ...
Dezavantaje: Poate conține acid fitic, un antinutrient ce reduce absorbția unor minerale. Dacă nu este depozitat corespunzător poate dezvol bacterii sau fungi....
Pate de ficat de pui
Avantaje: Pateul de ficat de pui conține acid folic, vitamina B12, fier, proteine și niacină....
Dezavantaje: Pateul de ficat de pui conține mult colesterol....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sparanghel
Avantaje: Sparanghelul este o sursă excelentă de proteine, niacină, vitamina B6, magneziu, zinc, fibre alimentare, vitamina A, E, C și K. În plus sparanghelul conține și tiamină, riboflavină, acid foli...
Dezavantaje: Sparanghelul nu este recomandat bolnavilor de gută, deoarece purina poate agrava simptomele acestei afecțiuni. Poate produce un miros specific al urinei....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire