Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piure de cartofi fierți în coajă și ou

Vizite: 4057
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 de galbenus (foarte bine fiert)
- 1-2 cartofi fierti in coaja
- 1 lingurita ulei de masline (sau de porumb)
- putina apa calda

Preparare:

Din toate ingredientele se face un piure gustos (se pot folosi si cartofi copti).

Analiza ingredientelor rețetei Piure de cartofi fierți în coajă și ou:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire