Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Plăcintă cu carne (brânză, mere)

Vizite: 2459
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

Aluat:
- 100 ml lapte
- 1 lingura drojdie
- 200 g unt (margarina)
- 450 g faina
- 2 oua intregi
- 1 galbenus (albusul se bate spuma si se unge placinta inainte de a fi bagata in cuptor)

Umpluturi:
1.
- 2 cepe
- 3/4 kg carne tocata (pui sau vita pt. cei mici)
- 1 pahar mare de piure de cartofi
- patrunjel
- 1 lingurita Vegeta (sau doar putina sare de gust)

2.
-2-3 oua batute
- branza sarata sau dulce (1/2 kg)
- zahar sau sare dupa gust
- patrunjel sau vanilie si stafide dupa preferinta (dulce sau sarata)

3.
- 5-6 mere date prin razatoare amestecate cu 2-3 linguri de zahar si un pic de scortisoara.

Preparare:

Se face o maia din lapte caldut si drojdie si se lasa deoparte pentru 30 minute. Se adauga apoi ouale, untul, faina si se framinta bine (nu exagerati) si se tine apoi la frigider timp de 1/2 ora.
Se intinde o foaie, se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina, se pune umplutura si apoi deasupra cealalta foaie.

Umplutura:
1. Se caleste un pic ceapa (sau doar un pic inabusita cu apa), se adauga carnea tocata si se lasa sa fiarba bine, apoi condimentele. Se amesteca apoi cu piureul si se pune in tava.


Analiza ingredientelor rețetei Plăcintă cu carne (brânză, mere):

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Drojdie
Avantaje: Drojdia conține o serie de principii active reunite sub denumirea de complex albumino-vitaminos. Albuminele conțin 16 aminoacizi. Drojdia este foarte bogată în vitamine din grupul B. De asemenea m...
Dezavantaje: Există un procent mic de persoane sensibile la drojdie, care trebuie să evite alimentele ce o conțin....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire