Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură caramel

Vizite: 1426
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
1676

CALORII

12

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 12 bucati

Pentru aluatul de strudel:
- 100 g faina,
- o lingura ulei,
- un galbenus.

Pentru garnitura:
- 1/2 baton de vanilie,
- 200 g smantana dulce (frisca nebatuta),
- 2 linguri zahar,
- 3-4 linguri migdale taiate felii.

Preparare:

Se amesteca faina, uleiul, galbenusul si 3-4 linguri de apa - mai intai cu mixerul, apoi cu mana - pana ce se obtine un aluat neted. Se acopera cu un castron incalzit si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la temperatura camerei.

Garnitura:
Se taie batonul de vanilie pe lung si se rade miezul cu un cutit. Se pun la fiert smantana, zaharul, miezul si batonul de vanilie si se amesteca pana ce se ingroasa. Se scoate batonul si se incorporeaza migdalele taiate.

Se intinde aluatul in forma de cerc (diametru 30 cm) si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Marginile se indoaie circa 1/2 cm spre interior, formandu-se astfel de jur-imprejur o margine subtire si mai ridicata. Se toarna smantana cu vanilie si migdale peste aluat si se intinde pe toata suprafata.

Se baga in cuptorul incins la 170 grade C si se coace 12-15 minute, pana ce devine crocant. Cat este inca fierbinte, se taie bucati cu un cutit cu lama crestata.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură caramel:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire