Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu brânză și fructe

Vizite: 2609
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4908

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Blatul:
- 250 g biscuiti integrali sfaramati
- 100 g unt
- 3 linguri de zahar brun

Umplutura:
- 1 kg branza de vaci
- 250 g zahar brun
- 4-5 linguri faina
- coaja si zeama de la 2 lamai
- 6 oua
- 300 ml smantana
- 1 praf de sare
- fructe proaspete sau din dulceata

Preparare:

Se amesteca biscuitii cu untul topit si zaharul. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pun biscuitii, se preseaza bine compozitia si se coace timp de 10 minute.
Branza, zaharul, ouale si smantana se amesteca, apoi se adauga faina, coaja si zeama de la lamai.
Se toarna umplutura peste biscuiti si se pune la cuptor (la foc mic) pana se rumeneste.
Se scoate prajitura si se lasa cateva minute sa se raceasca.
Se taie felii si se orneaza cu fructe proaspete (sau din dulceata) si cu smantana.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu brânză și fructe:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...

Căutați rețete culinare după denumire