Dietă și alimentaţie sănătoasă - diete, regimuri, reţete, alimente, sfaturi
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Alimentaţie: Slăbire Reţete Alimente Sfaturi
Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Reteta Prăjitură cu mere caramelizate

Vizite: 1429
Timp preparare: 180min
Dificultate: medie
Reteta Prăjitură cu mere caramelizate
946

CALORII

12

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Blatul :

3 mere
6 oua mici
6 linguri faina
6 linguri de zahar
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
coaja de portocala, razuita

Pentru caramel :

2 linguri amaretto
3-4 linguri zahar

Preparare:

Am caramelizat zaharul cu amaretto într-o oala emailata, cea în care am si copt tortul. Cînd caramelul a avut culoarea dorita, l-am întins pe peretii vasului prin rotire. Am pus merele curatate si feliate gros, pe fundul vasului. În timp ce aranjam eu merele, robotul batea ouale cu zaharul, scortisoara si coaja de portocale. Cînd ouale si-au triplat volumul, am adaugat faina amstecata cu praful de copt, si am încorporat-o cu o lopata, foarte usor. Am turnat peste mere, si am dat oala în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 30 minute. Se lasa cel putin 1-2 ore la racorit. A iesit un deliciu caramelizat si parfumat!
Cui îi plac torturile cu frisca, îl poate îmbraca. Frisca capata o aroma excelenta de la caramel.


Analiza ingredientelor retetei Prăjitură cu mere caramelizate:

Amaretto
Amaretto este un lichior italian dulce, cu aromă de migdale. Se face în principiu din sâmburi de caise sau migdale....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de polua...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Scorțișoară
Avantaje: Cel mai important constituient al scorțișoarei este uleiul volatil cinamaldehida, care are un efect sedativ ușor, acționează drept calmant și ajută la scăderea tensiunii arteriale....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

CAUTA O RETETA DUPA DENUMIRE:

ROmedic a implinit 10 ani ROmedic a implinit 10 ani