Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui cu caise

Vizite: 2322
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1598

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 4 portii:
- 1 cutie mare de caise in conserva (460 g)
- o cutie de conserva de cocktail de fructe
- 4 bucati piept de pui fara piele
- 1 ceapa mare taiata (tot) mare
- piper negru
- 2 frunze de salvie proaspata sau 1/2 lingurita de ceai de salvie
- 1 crenguta de cimbru (tocata fin)
- 1 lingura de faina fina de porumb sau amidon alimentar (folosit pentru ingrosat sosuri, etc)
- 2 linguri apa
- menta sau ceapa verde, pentru ornat

Preparare:

Se pune cuptorul la incins la 180 grade.
Se pun deoparte 4 jumatati de caisa. Restul se paseaza.
Intr-o tava pentru copt se pun bucatile de piept, iar deasupra lor ceapa, piperul, salvia si cimbrul.
Piureul de caise se amesteca cu conserva de cocktail de fructe. Acest amestec se pune deasupra bucatilor de piept.
Se baga tava la cuptor timp de 30 de minute. Intre timp se amesteca amidonul cu apa. Se scoate tava din cuptor si se ia bucatile de piept care se pun la pastrat, la cald.
Intr-o tigaie se pune sosul ramas in tava, impreuna cu amidonul dizolvat. Se pune pe foc si se amesteca in continuu pana se ingroasa.
Se pun bucatile de carnita intr-un platou si deasupra lor se pune sosul. Se decoreaza cu jumatatile de caisa si cu menta sau partea verde de la ceapa verde taiata fire subtiri.


Analiza ingredientelor rețetei Pui cu caise:

Amidon de porumb - Zeamil
Avantaje: Ingredient versatil....
Dezavantaje: Cinține multe calorii, fără fibre, proteine sau grăsimi....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Compot de caise
Avantaje: Compotul de caise este o sursă bună de vitamina A, având un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu....
Dezavantaje: Caisele din compot își pierd efectul benefic al fibrelor (sunt distruse prin căldură), au un indice glicemic mai mare și îngrașă mai tare, chiar fără adaos de zahăr....
Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc. Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă. Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Salvie
Avantaje: Salvia este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina K, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, vitamina C, vitamina E și tiamină. Stimulează fierea și imbunătățește digerarea g...
Dezavantaje: Salvia poate interveni în fluxul laptelui matern, așa că nu este recomandat consumul în timpul alăptării....

Căutați rețete culinare după denumire