Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui cu legume

Vizite: 6219
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2359

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- o jumatate de pui sau gaina
- 750 g cartofi
- 500 g morcovi
- 300 g ceapa
- 2 ardei iuti (sau chili praf)
- 1 capatana de usturoi
- 1/8 vin alb (poate lipsi)
- 60 ml ulei de masline

Preparare:

Se curata ceapa, cartofii si se taie în jumatate de-a lungul. Morcovii se curata si se taie in felii groase. Se taie puiul (gaina) in bucati si se sareaza dupa gust. Se pune intr-o tava mare si adanca cartofii, iar deasupra se aranjeaza bucatile de pui si printre ele se adauga ceapa, morcovii, ustroiul tocat, ardeii iuti taiat marunt si verdeata.
Uleiul de masline se toarna deasupra.
Se incalzeste cuptorul in prealabil la 220 grade C. Se pune tava pe treapta cea mai inalta posibil in cuptor se da cuptorul la 250 grade C si se lasa asa 10 minute sa se rumeneasca.
Se scoate din cuptor, se toarna vinul alb peste si se mai lasa 1.45/h. Daca se rumeneste prea tare se mai poate acoperi cu folie de aluminiu.


Analiza ingredientelor rețetei Pui cu legume:

Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă. Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Pui - carne și piele (fiert, in tocană)
Avantaje: Carnea de pui este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de pui este bogată în colesterol....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire