Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui cu sos alb și garnitură de orez

Vizite: 3444
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1633

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 400 g piept de pui
- 40 g ceapa
- 25 g morcov
- 25 g radacina patrunjel
- 75 g unt (margarina)
- 10 g faina
- 100 g orez
- 10 ml zeama de lamaie
- 1 gabenus de ou
- 7 g sare

Preparare:

Bucatile de carne spalate se pun la fiert in circa 2 litri de apa cu putina sare (3 g) si cu zarzavaturile intregi. In timp ce carnea fierbe, se spumeaza, apoi se acopera vasul si se fierbe in continuare. Cand este bine fiarta, se strecoara, carnea se pastreaza intr-un vas acoperit.
Din 50 g unt, faina si zeama in care a fiert carnea se prepara un sos alb mai subtire, care se fierbe 25 min; apoi se amesteca cu galbenusul si cu 2 g sare, se acreste dupa gust si se toarna peste bucatile de carne fiarta.
Orezul se alege, se spala si se caleste usor in restul de unt(25 g) apoi se stinge cu doua cani de zeama in care a fiert carnea. Dupa ce a dat un clocot, se adauga 2 g sare si se pune intr-un cuptor incalzit, tinandu-se la foc mic timp de 25 minute.
Bucatile de carne se servesc cu garnitura de orez.


Analiza ingredientelor rețetei Pui cu sos alb și garnitură de orez:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire