Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui cu sparanghel și migdale

Vizite: 2764
Timp preparare: 25min
Dificultate: redusa
286

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 450 g piept de pui, dezosat, taiat fasii
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita ghimbir
- 1/2 cana migdale prajite
- 2 cani legume congelate (mazare, morcovi, porumb)
- 1/2 cana supa de pui
- 1 lingura sherry
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingura amidon de porumb
- 350 g sparanghel congelat

Preparare:

Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon si se caleste puiul pe ambele parti pana este rumenit. Se adauga ghimbirul, migdalele si legumele decongelate si se fierb la foc iute, amestecand continuu.

Separat, se amesteca supa de pui, sherry, sosul de soia si amidonul de porumb. Se toarna amestecul in tigaie peste celelalte ingrediente. Cand da in clocot, se adauga sparanghelul si se mai lasa cateva minute.

Se serveste imediat.


Analiza ingredientelor rețetei Pui cu sparanghel și migdale:

Amidon de porumb - Zeamil
Avantaje: Ingredient versatil....
Dezavantaje: Cinține multe calorii, fără fibre, proteine sau grăsimi....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Sparanghel
Avantaje: Sparanghelul este o sursă excelentă de proteine, niacină, vitamina B6, magneziu, zinc, fibre alimentare, vitamina A, E, C și K. În plus sparanghelul conține și tiamină, riboflavină, acid foli...
Dezavantaje: Sparanghelul nu este recomandat bolnavilor de gută, deoarece purina poate agrava simptomele acestei afecțiuni. Poate produce un miros specific al urinei....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire