Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui italian cu piper

Vizite: 3009
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1951

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 4 portii:
- 450 g piept de pui fara pielita (4 bucati de piept de pui)
- 1 varf de lingurita amestec condimente italian
- 1 varf de lingurita piper negru macinat
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ardel rosu taiat felii subtiri
- 1 ardei verde taiat felii subtiri
- 1 varf de lingurita praf de usturoi
- 3 lingurite otet balsamic sau otet rosu
- 2 lingurite miere

Preparare:

Pe pieptul de pui se presara un amestec de condimente italian si cu piper.
Se infierbanta 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie care nu lipeste, la foc mediu.
Se adauga pieptul de pui asezonat si se lasa cate 4 minute pe fiecare parte, sau pana cand nu mai are o culoare roz in centru. Se scoate apoi, pe o farfurie si se mentine caldut.
Se infierbanta lingura de ulei de maslina ramasa.
Se adauga ardeiul verde si rosu si praful de usturoi.
Se fierbe inca 3-4 minute, amestecand incontinuu, pana cand ardeiul se inmoaie. Apoi cu o lingura se pune amestecul de ardei peste pieptul de pui in farfurie.
Se adauga otetul rosu si mierea in tigaie amestecand incontinuu.
Se toarna amestecul peste pieptul de pui in farfurie.
Apoi se serveste.


Analiza ingredientelor rețetei Pui italian cu piper:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Oțet balsamic
Avantaje: Oțetul balsamic nu conține grăsimi saturate și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de oțetul balsamic provin din zaharuri. ...
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi praf
Avantaje: Conține compuși care par să contribuie la starea de sănătate: reglează tensiunea arterială, echilibrează colesterolul, reduce riscul de cancer, îmbunătățește sistemul imunitar, ajută dig...
Dezavantaje: În comparație cu usturoiul proaspăt are o cantitate redusă de calorii și nutrienți. Poate duce la respirație urât mirositoare....

Căutați rețete culinare după denumire