Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ravioli - Raviolini, Pansoti, Tortelloni

Vizite: 1912
Timp preparare: 45min
Dificultate: medie
569

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Coca de taitei din doua oua.

Pentru umplutura:
- 30 ml ulei;
- 25 g ceapa;
- 50 g carne de porc calitatea I-a;
- 50 g sunca sau mortadela;
- un galbenus de ou;
- 50 g cascaval sau parmezan ras;
- sare,
- piper,
- nucsoara macinata dupa gust;
- putin patrunjel verde.

Sau:

- 30 ml ulei;
- 25 g ceapa;
- 200 g spanac;
- 50 g sunca sau mortadela;
- un galbenus de ou;
- 30 g cascaval sau parmezan ras;
- sare,
- piper,
- nucsoara macinata dupa gust.

Preparare:

Ceapa se taie fin si se pune la prajit intr-o craticioara cu ulei. Cand a devenit aurie se adauga carnea trecuta de doua ori prin masina de tocat cu sita deasa sau spanacul oparit, scurs de apa si tocat marunt.

Se prajesc la foc potrivit aproximativ 10 minute, dupa care se scoate intr-un vas separat si se lasa sa se tempereze. Se adauga sunca taiata cubulete mici, cascavalul ras, galbenusul de ou si condimentele.

Se amesteca bine, dupa care se ia cu o lingurita si se umplu formele din coca de taitei dupa cum urmeaza:

- pentru Raviolini: foaia de taitei se taie in forme rotunde (discuri) cu un pahar sau cu o forma metalica cu marginile dantelate. In centru se pune o lingurita de umplutura, dupa care discul se pliaza in doua acoperind continutul. Se sigileaza marginile prin apasare.

- pentru Pansoti: foaia de taitei se taie in forme patrate. In centrul formei se pune o lingurita de umplutura, dupa care se pliaza obtinandu-se un triunghi. Se sigileaza marginile prin apasare.

- pentru Tortelloni: foaia de taitei se taie in forma dreptunghiulara. Este de preferat ca taierea sa se faca cu un cutit-disc de patiserie (zimtat). Se puneti lingurita de umplutura in asa fel incat prin pliere sa rezulte un patrat. Se sigileaza marginile prin apasare.

Nota: Daca coca este prea uscata, marginile se vor lipi ceva mai greu. In acest caz umeziti usor marginile (pe interior) cu putina apa. Cand doriti sa preparati ravioli este bine sa faceti o coca mai moale decat de obicei.

Ravioli astfel obtinuti se fierb in supa sau apa clocotita cu adaos de sare. Pot fi folositi atat ca garnitura la supe si consomeuri, dar sunt excelenti si impreuna cu un sos oarecare, alcatuind un preparat delicios, tipic italian.


Analiza ingredientelor rețetei Ravioli - Raviolini, Pansoti, Tortelloni:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire