Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Remoulade a la Maya

Vizite: 2186
Timp preparare: 30min
Dificultate: medie
Rețetă Remoulade a la Maya
1214

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

200 ml creme fraîche/ smântâna groasa acrisoara
30 ml ulei de floarea soarelui
2 galbenusuri fierte
2 castraveti murati, tocati fin
1 lingura patrunjel, tocat fin
1 lingura marar, tocat fin
1 lingura capere tocate
1 lingura mustar fin
5-6 fileuri de hamsii sarate (din ulei)
sare si piper din râsnita

Preparare:

Se amesteca uleiul cu galbenusurile si mustarul. Nu va asteptati sa iese o maioneza. Iese un sosulet subtire de genul unui dressing. Se adauga creme fraîche-ul si amesteca. Se adauga castravetii, caperele, hamsiile si verdeturile, si se amesteca usor. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Aveti grija cu sarea. Gustati înainte de a condimenta, deoarece hamsiile si caperele s-ar putea sa condimenteze suficient.

Acest sosulet merge bine cu sunca fiarta, cu sparanghel aburit sau copt cu bacon. Potriveste bine pe lânga cartofi natur sau chiar si pe lânga alte legume fierte.


Analiza ingredientelor rețetei Remoulade a la Maya:

Anșoa - hamsie
Avantaje: Anșoa este bogată în acizi grași omega-3, proteine, vitamine și minerale care ajută la menținerea unei stări bune de sănătate. Tip de pește bogat în grăsimi sănătoase....
Dezavantaje: Hamsiile conservate au un nivel ridicat de sodiu....
Capere
Capere conservate....
Crème fraîche
Crème fraîche este o smântână grasă (în general are 28% grăsime), ce conține culturi bacteriene selecționate care îi dau un gust ușor acrișor....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire