Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Roșii surpriză, în vas de lut

Vizite: 2409
Timp preparare: 45min
Dificultate: medie
Rețetă Roșii surpriză, în vas de lut
517

CALORII

2

PORTII

Ingrediente/compozitie:

2 rosii medii
2 oua
4 felii subtiri sunca afumata
Cateva Frunze de busuioc verde
1 lingurita ulei de masline
1 lingurita unt
200g ciuperci
1 lingurita sos de soia
Sare
Piper

Preparare:

Spalam rosiile, le taiem un capacel si cu o lingurita, scoatem miezul, apoi le punem pe un servet absorbant cu scobitura in jos.
Ciupercile le spalam si le taiem in doua sau in patru depinde cat sant de mari.
Frunzele de busuioc le spalam si le tocam marunt, apoi le punem intr-un bol mic. Adaugam uleiul, sare si piper si le omogenizam bine.
Cu acest amestec, ungem foarte bine rosiile in interior, apoi punem in fiecare rosie cate doua felii de sunca(vezi foto) si spargem in fiecare cate un ou.
Luam un vas mic de lut, asezam cele doua rosii si de jur imprejur presaram ciupercile. In fiecare rosie, peste ou, adaugam putin unt si dam vasul la cuptor, pentru 30’. Sant gata cand ouale sant coapte .
Cand sant gata, adaugam sosul de soia peste ciuperci , lasam prêt de cateva minutele si servim rosiile surpriza, chiar din vasul de lut.

Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Roșii surpriză, în vas de lut:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire