Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ruladă cu gem

Vizite: 1512
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1597

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150 g faina
- 125 g unt
- 2 galbenusuri
- 1 lingura de drojdie
- 1 lingura de zahar
- 1 praf de sare
- 4 linguri de gem

Preparare:

Se amesteca faina cu untul, se pun apoi galbenusurile, sarea si drojdia inmuiata si o lingura de zahar. Se framanta bine aluatul si se lasa la dospit jumatate de ora.
Se intinde apoi o foaie subtire de circa 0,5 cm si se unge cu gem sau marmelada, se ruleaza si se pune intr-o tava unsa cu unt.
Se da la cuptor.


Analiza ingredientelor rețetei Ruladă cu gem:

Drojdie
Avantaje: Drojdia conține o serie de principii active reunite sub denumirea de complex albumino-vitaminos. Albuminele conțin 16 aminoacizi. Drojdia este foarte bogată în vitamine din grupul B. De asemenea m...
Dezavantaje: Există un procent mic de persoane sensibile la drojdie, care trebuie să evite alimentele ce o conțin....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire