Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată caldă de linte

Vizite: 3070
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
310

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 4 portii:
- 200 g linte rosie
- 50 g ceapa
- 50 ml supa de pui degresata
- 3 linguri otet de mere
- 3 linguri de ceapa verde (tocata marunt)
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de patrunjel verde (tocat marunt)
- 1 lingura de marar verde (tocat)
- 2 rosii medii
- sare
- piper

Preparare:

Se pun la fiert in 500 de ml de apa, ceapa intreaga si lintea circa 30 minute, pana sunt fierte.
Se scurge apa si se inlatura ceapa. Supa de pui se combina cu otetul, sarea, piperul si usturoiu pisat.
Se adauga lintea si se amesteca bine.
Rosiile se taie felii si se aseaza pe farfurii, lintea se imparte in patru si se pune peste rosii.
Supa de pui se poate inlocui cu supa de legume sau chiar cu iart dietetic.


Analiza ingredientelor rețetei Salată caldă de linte:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Linte
Avantaje: Conține numeroase substanțe nutritive. Aduce un aport considerabil de proteine organismului. Conține puține calorii. Protejează sistemul cardiovascular și poate preveni riscul de diabet tip2....
Dezavantaje: Poate conține purine și oxalați ce favorizează apariția pietrelor la rinichi. Consumul de linte poate cauza balonare și flatulență....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire