Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată cu ochiuri românești

Vizite: 2189
Timp preparare: 15min
Dificultate: redusa
Rețetă Salată cu ochiuri românești
485

CALORII

Ingrediente/compozitie:

2 oua
salata verde
1 ceapa verde
o bucata de castravete
2 rosii
1 morcov
patrunjel
marar
2 felii toast
sos:
1 lingutita mustar
2 linguri ulei de masline
2 lingurite otet de mere
sare si piper

Preparare:

Se pune la fiert 1l de apa si se adauga 1 1/2 lingura otet. Cand clocoteste apa cu ajutorul unui polonic se da drumu usor oului in apa. Se rade morcovul si se tai restul legumelor. Se adauga apoi sosul si salata se aranjeaza in farfurie. Se serveste cu toast.

Analiza ingredientelor rețetei Salată cu ochiuri românești:

Castravete
Avantaje: Castravetele este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, potasiu, vitamina A, magneziu și fosfor. Favorizează hidratarea organismului, conținând 95% apă. Castraveții prezintă efecte benefi...
Dezavantaje: Pot prezenta o concentrație crescută de cucurbitacine, ce conferă gustul amar intens și pot cauza efecte adverse....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire