Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de ardei grași

Vizite: 2011
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
541

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1.5 kg ardei grasi
- 30 g ulei
- 30 ml otet
- 10 g usturoi
- sare

Preparare:

Ardeii grasi se coc pe plita sau pe o tabla cu maner pentru aragaz, avand grija sa fie copti pe toate partile.

Se pun intr-o oala, se presara cu sare, se acopera oala cu un capac si se lasa sa stea circa o ora.

Se curata de pielita, se spala, se scurg bine, se asaza intr-o salatiera si se toarna pe deasupra uleiul amestecat cu otetul subtiat cu apa si mujdeiul de usturoi.

La sfarsit se potriveste gustul de sare.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de ardei grași:

Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire