Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de brânză și fructe cu sos vinegretă

Vizite: 2885
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
351

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Pentru salata:

- 6 cani fructe asortate (capsuni, bucati de ananas, pepene galben cubulete, zmeura, piersici si felii de portocale)
- 100 g branza provolone (sau alta branza), taiata cubulete

Pentru sos:

- 1/2 cana suc de portocale
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura busuioc proaspat, tocat

Preparare:

Fructele proaspete se amesteca cu branza intr-un bol mare.
Din sucul de portocale si uleiul de masline se pregateste un sos vinegreta, condimentat cu busuioc dupa gust.

Salata de fructe si branza se stropeste din belsug cu sos vinegreta.

Se serveste imediat.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de brânză și fructe cu sos vinegretă:

Ananas
Avantaje: Ananasul este bogat în vitamina C, fibre alimentare, tiamină și vitamina B6. În plus, ananasul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu. Este bun în caz de probleme digestive, f...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de ananas provin din zaharuri....
Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Căpșuni
Avantaje: CăpÈ™unile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic È™i potasiu. ConÈ›in o cantitate redusă de grăsimi. Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea È...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri. Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane. Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Pepene galben
Avantaje: Este o sursă importantă de vitamine (vitamina A, vitamina C, acid folic, tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, B12, vitamina E, vitamina K) și minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor,...
Dezavantaje: Deși conține puține calorii, acesta provin din carbohidrați. Coaja poate conține bacteria dăunătoare Salmonella....
Piersici
Avantaje: Piersicile sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, niacină și potasiu. În plus, piersicile nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Laxativ foarte ușor. Piersicile sunt ut...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de piersici provine din zaharuri....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Suc de portocale
Avantaje: Sucul de portocale conține vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina A, tiamină, folat, potasiu, fibre, proteine, cupru, magneziu, flavonoide, hesperidină și o varietate de alte vitamin...
Dezavantaje: Fibrele din portocale scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de portocale nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține număru...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Zmeură
Avantaje: Zmeura este o sursă excelentă de vitamina C, fibre alimentare, vitamina K și magneziu. Zmeura este bună pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea sistemului cardiovascular....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de zmeură provine din zaharuri. ...

Căutați rețete culinare după denumire