Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de cartofi cu cârnați I

Vizite: 1900
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3138

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1.5 kg cartofi
- 300 g ceapa
- 4 buc oua
- 300 g carnati afumati
- 20 ml otet
- 50 g ulei
- sare

Preparare:

Cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, se curata, se taie cubulete si se amesteca cu uleiul.

Ceapa se taie pestisori si se pune la fiert in otet amestecat cu apa si putina sare.

Se fierbe circa 10 min. si se toarna peste cartofi.

Se adauga carnatii taiati feliute sau cuburi si ouale fierte si tocate marunt.

Se amesteca, se aranjeaza pe un platou si se decoreaza dupa dorinta.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de cartofi cu cârnați I:

Cârnați

Cercetările noi demonstrează că persoanele care consumă carne procesată au un risc crescut de deces prematur.

Compoziție nutrițională
Dezavantaje: Cârnații conțin mult colesterol și grăsimi saturate....

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Ou fiert tare
Avantaje: *Oul fiert conține proteine, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. De ce este bine sa introducem in dieta oul fiert tare? 1. Grasimi bune Oul fiert tare ofera grasimi bune numite mononesatura...
Dezavantaje: Oul fiert conține grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire