Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de cartofi cu maioneză

Vizite: 2212
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3716

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg cartofi
- 200 g ceapa
- 40 ml otet
- 4 buc oua
- 350 g maioneza
- 20 g mustar
- piper
- sare

Preparare:

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie feliute subtiri.

Ouale se fierb, se curata si se taie marunt.

Ceapa se taie pestisori, se firbe 10 min. in otet subtiat cu apa si se strecoara.

Maioneza se amesteca cu mustarul, se subtiaza cat este necesar cu zeama in care a fiert ceapa si se amesteca cu cartofii, ceapa si ouale.

Se potriveste gustul cu sare si piper si se aranjeaza salata pe un platou.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de cartofi cu maioneză:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Maioneză
Avantaje: Fiind prezenta in diverse tipuri si de brand-uri, precum cu ulei de rapita, light sau fara grasimi, maioneza contine si o varietate de calorii. Cu toate acestea, o lingura obisnuita de maioneaza conti...
Dezavantaje: Maioneza conține grăsimi trans....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire