Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de cartofi noi cu sos de iaurt

Vizite: 4791
Timp preparare: 25min
Dificultate: redusa
Rețetă Salată de cartofi noi cu sos de iaurt
431

CALORII

2

PORTII

Ingrediente/compozitie:

400 g cartofi noi
o lingura mustar Dijon cu/fara boabe
o lingurita mustar dulce
o lingurita otet
un catel de usturoi, tocat marunt
120 ml iaurt
piper
2 cepe verzi (partea verde)

Preparare:

Se spala bine cartofii si se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare. Cand apa incepe sa fiarba, se reduce focul si sa mai lasa la fiert inca 15 minute.
Se amesteca restul ingredientelor (cu exceptia cepei verzi) intr-un bol.
Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa si se pun sub un jet de apa rece, ca sa se stopeze procesul de gatire. Cartofii mai mari se taie in bucati mai mici, dupa care se pun in bol si se amesteca cu sosul de iaurt.
Se presara deasupra ceapa verde, tocata marunt.
Se serveste alaturi de o salata verde.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de cartofi noi cu sos de iaurt:

Cartof dulce
Avantaje: Cartoful dulce este o sursă excelentă de vitamina A. Conține o cantitate crescută de fibre. Are acțiune antioxidantă și anti-inflamatoare. ...
Dezavantaje: Poate conține oxalați, cu efecte negative asupra sănătății. Conține calorii. Cea mai are cantitate de energie provine din sursele de zaharuri. ...
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire