Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de fasole cu piept de pui

Vizite: 3701
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1240

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 425 ml fasole alba (din conserva)
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1/2 legatura de patrunjel
- 125 ml supa
- 450 g fasole verde
- 2 linguri de otet
- 300 g piept de pui
- 1 lingura ulei masline

Preparare:

Se scurge fasolea din conserva.
Se toaca ceapa si usturoiul si se amesteca cu fasolea. Se taie marunt patrunjelul.
Supa se pune la fiert, se adauga fasolea verde si se fierbe 15 minute. Se adauga otetul si patrunjelul, se condimenteaza cu sare si piper.
Se prajeste carena cate 4 minute pe fiecare parte.

Se taie in felii si apoi se adauga la salata de fasole.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de fasole cu piept de pui:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Fasole albă (conservă)
Avantaje: Fasolea este ca mai bogată sursă de proteine vegetale, esențiale pentru vegetarieni și cu aport substanțial de calciu și fier. Prin conținutul bogat în fibre insolubile scade colesterolul din ...
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Păstăi, fierte
Avantaje: Păstăile sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, fier, riboflavină, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. Fasolea verde este bună în caz de probl...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de păstăi provine din zaharuri....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire