Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată grecească

Vizite: 4878
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
458

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Ingrediente pentru 8 portii

Pentru salata:
- 1 vanata mare (1,2 kg) fara coaja
- 450 g spanac, cu tulpina
- 1 castravete, curatat de coaja si seminte
- 1 rosie, fara coaja si seminte
- 1 ceapa rosie
- 2 linguri de masline negre
- 2 linguri de branza feta, faramitata

Pentru vinegreta:
- 1 lingura de otet
- 1 lingura zeama de lamaie proaspata
- 2 lingurite oregano proaspat, tocat sau o lingurita oregano uscat
- 2-3 linguri ulei de masline extra-virgin
- sare
- piper negru macinat

Preparare:

Vinegreta se prepara din otet, zeama de lamaie, oregano, sare si piper. In timp ce sunt amestecate ingredientele, se incorporeaza incet uleiul de masline.

Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu foaie de copt, stropita cu ulei de masline. Cubuletele de vanata se asaza pe un singur strat pe foaia de copt si se dau la cuptor pret de 10 minute. Se intorc cubuletele pe cealalta parte si se mai lasa 8-10 minute pana se inmoaie bine. Se scoate tava din cuptor si se lasa pana se raceste complet.

Se spala legumele, se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie cubulete. Intr-un vas mare, se pun spanacul, castravetele, rosia, ceapa si cubuletele de vanata. Se toarna vinegreta peste salata si se amesteca incet, pana cand amestecul devine omogen. La sfarsit, se presara masline si branza feta.


Analiza ingredientelor rețetei Salată grecească:

Brânză de soia - Tofu
Avantaje: Fără colesterol, tofu (brânza de soia) este o importantă sursă de energie, proteine, calciu, fier, magneziu, fosfor şi potasiu. Este un înlocuitor excelent al laptelui pentru persoanele alergic...
Dezavantaje: Agenţii de coagulare, soia modificată genetic şi acţiunea diferită a isoflavonelor din tofu ar putea influenţa negativ buna funcţionare a întregului organism....
Branză feta
Avantaje: Brânza feta conține fosfor, calciu, proteine, riboflavină, vitamina B12 și calciu....
Dezavantaje: Brânza feta conține mult colesterol, sodiu și grăsimi saturate....
Castravete
Avantaje: Castravetele este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, potasiu, vitamina A, magneziu și fosfor. Favorizează hidratarea organismului, conținând 95% apă. Castraveții prezintă efecte benefi...
Dezavantaje: Pot prezenta o concentrație crescută de cucurbitacine, ce conferă gustul amar intens și pot cauza efecte adverse....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Oțet balsamic
Avantaje: Oțetul balsamic nu conține grăsimi saturate și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de oțetul balsamic provin din zaharuri. ...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....

Căutați rețete culinare după denumire