Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată mixtă

Vizite: 1775
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
416

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 4 portii:
- 300 g varza alba
- 300 g varza rosie
- 100 g ardei gras
- 100 g de morcov
- 50 g de ceapa
- 100 ml de supa rece vegetala
- 2 linguri otet de mere
- 1 lingura ulei de masline
- 2 g boia de ardei iute
- 200 g rosii
- sare

Preparare:

Varza se spala, se curata si se toaca marunt, marunt.
Ardeiul se taie cubulete, morcovul se rade pe razatoarea mica, ceapa se taie marunt. Se omogenizeaza ingredientele ramase, fara rosii.
Se amesteca intr-un bol mare sosul cu varza, ardeiul, ceapa si morcovul.
Imediat se da la rece.
Dupa 2 ore se taie rosiile felii subtiri si se serveste salata ornata cu rosii.


Analiza ingredientelor rețetei Salată mixtă:

Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă. Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Varză
Avantaje: Varza este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, K, B6 și acid folic. De asemenea, varza conține tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Este utilă în caz de ulcer la st...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de varză provien din zaharuri. Varza trebuie consumată cu moderație de persoanele care urmează un tratament cu tiroxină sau cu iod pentru tratarea hipotiro...
Varză roșie
Avantaje: Conține o bogăție de substanțe fitochimice, antioxidanți, nutrienți, vitamine și minerale....
Dezavantaje: Varza roșie trebuie evitată de femeile însărcinate și de cele care alăptează. Contraindicată în hipotiroidism....

Căutați rețete culinare după denumire