Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată orientală

Vizite: 4589
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
425

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 cartofi
- 1 ceapa (mai exact mijlocul unei cepe)
- 1 galbenus de ou
- 1/2 lamaie
- 1 lingura ulei masline
- sare

Preparare:

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert. Se pune la fiert si un ou.
Cand cartofi s-au fiert, se scot, se taie cubulete.
Ceapa se curata, se spala, se taie jumatate si se scoate mijlocul, care se taie cubulete mici si se adauga peste cartofi
Oul se curata si se scoate galbenusul, care se adauga la salata. Se adauga lingura de ulei, zeama de la jumatatea de lamaie si sarea.


Analiza ingredientelor rețetei Salată orientală:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire