Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sirop de coji de portocale

Vizite: 8618
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
6505

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 l apa,
- 1 1/2 kg zahar,
- 2 lamai mari,
- 1 kg portocale.

Preparare:

Apa se fierbe cu zaharul si zeama de lamaie (100 ml) sau cu un plic (o lingurita) sare de lamaie. Dupa ce s-a racit, in sirop se pune coaja de portocale (numai la suprafata acestora), rasa prin razatoarea cu gauri mici.

Se amesteca bine, se lasa sa stea 4-5 zile, apoi se filtreaza si se toarna in sticle. Se bea cu apa minerala sau cu sifon.


Analiza ingredientelor rețetei Sirop de coji de portocale:

Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire