Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Reteta Sirop de mure

Vizite: 7233
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4000

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- mure bine coapte,
- 1 kg zahar pentru fiecare litru de suc.

Preparare:

Murele bine coapte (negre), se spala de praf, la un jet de apa. Se pun intr-o oala smaltuita cu apa rece (sa depaseasca nivelul lor cu cca. 7-8 cm) si se lasa sa fiarba 30-40 minute. Apoi oala se ia de pe foc, lasand-o acoperita la rece, 48 ore.

Sucul se strecoara prin strecuratoare, pe care s-a asezat un tifon dublu, udat si bine stors (astfel va trece sucul mai repede), presand fructele bine cu mana. Zahar se pune 1 kg pentru fiecare litru de suc realizat.


Analiza ingredientelor retetei Sirop de mure:

Mure
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate, colesterol și sodiu, fiind o sursă bună de vitamina E, acid folic, magneziu, potasiu și fibre alimentare. În plus, este bogat în vitamina C și v...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de mure provine din zaharuri....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

CAUTA O RETETA DUPA DENUMIRE:

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK