Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sirop de trandafiri

Vizite: 2177
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- petalele de la 50 trandafiri parfumati,
- un pachet sare de lamaie,
- 1 1/2 kg zahar la 1 l zeama.

Preparare:

Se aleg petalele de la 50 trandafiri parfumati (pentru dulceata), fara sa li se taie partea alba. Se fierb in clocote, 10 minute, in 4 l apa, impreuna cu nu pachetel cu sare de lamaie. Zeama se lasa acoperita pana a doua zi, apoi se filtreaza prin tifon pe care s-a asezat un strat subtire de vata. La 1 l zeama se pune 1 kg zahar; se amesteca pe foc, pana cand se dizolva zaharul, apoi siropul se lasa sa fiarba in clocote 10 minute, intr-un vas mare.

Se supravegheaza indeaproape, deoarece spuma care se formeaza da repede in foc. Se amesteca in timpul fiertului ca sa dispara spuma. Siropul se toarna clocotit in sticle (ca si bulionul), care se vor lega cu celofan, se vor pune in paturi si se vor lasa astfel pana a doua zi, ca sa se sterilizeze. Se poate pune 1 1/2 kg zahar la 1 l zeama. Siropul se fierbe numai 1-2 minute, ca sa se distruga fermentii, apoi se ia spuma.

Se poate turna si rece in sticle. Acestea se vor lega simplu, deoarece siropul nu va mai fermenta si nici nu va mai mucegai, oricat timp se va tine dezlegat. Nu trebuie sa se astupe cu dopuri care au fost folosite la vinuri, ci numai cu dopuri noi sau cu celofan. Se serveste ca si siropul de portocale.


Analiza ingredientelor rețetei Sirop de trandafiri:

Petale de trandafir
Petalele de trandafir conțin 95% apă, având o valoare nutrițională scăzută și foarte puține calorii. Conțin totuși puțină vitamina C....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire