Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sirop natural de păpădie

Vizite: 5361
Timp preparare: 450min
Dificultate: medie
Rețetă Sirop natural de păpădie
20284

CALORII

Ingrediente/compozitie:

500g flori de papadie
5L apa plata
5Kg zahar
3 lamai mai mici sau 2 mari (doar zeama)
30g coji uscate de portocala

Preparare:

Adunam florile, le cantarim, le punem intr-o strecuratoare si le trecem sub 2-3 jeturi de ape reci.
Luam o oala de 10L, punem florile spalate si golim peste ele, cei 5L de apa plata. Punem oala pe aragaz, la foc mic si lasam sa de-a cateva clocote, eu am lsat-o 10’ decand a inceput sa fiarba. O luam de pe foc, punem capacul si o lasam deoparte pana a doua zi.
A doua zi trecem continutul prin sita, avand grija sa stoarcem bine si florile. Punem dinnou sucul in oala limpezita si adaugam zaharul si zeama de lamiae.
Punem oala pe aragaz, la flacara ce-a mai micasi fara capac. Siropul trebue sa fiarba incet, pentru a se pastra toate vitaminele.
Eu am fiert siropul (gata preparat) in prima zi, 4ore, dupa care l-am lasat la racit.
A doua zi am repetat operatiunea si l-am mai fiert inca 2 ore, pana am ajuns la consistent dorita.
Nu trebue sa fie prea gros, deoarece dupa o pastrare mai indelungata, se zahariseste! Dar nici prea subtire, sa nu fermenteze!
Am pus siropul in sticlele sterilizate, pregatite din timp si le-am pus in paturi pan a doua zi, cand le-am etichetat, le-am poza  si la camara cu ele .
Simplu si sanatos, ieftin si usor de procurat !

Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Sirop natural de păpădie:

Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire